zondag 30 oktober 2011

Yue Lin is gedoopt

Vandaag, zondag 30 oktober, is Yue Lin gedoopt. Wat een bijzondere dag. Hier hebben we jaren naar uitgekeken. En alle voorgaande doopdiensten dachten we vaak: als wij daar nu eens stonden......
Maar na jaren wachten en bidden is ons gebed verhoord en is Yue Lin gedoopt. Wat het nog meer bijzonder maakte was dat het onze trouwdag was. Op 30 oktober 1997 zijn wij getrouwd. Dus 14 jaar geleden. De dominee die ons destijds getrouwd heeft, heeft Yue Lin vandaag gedoopt. En dan ook nog dat Yue Lin gedoopt is samen met haar twee neefjes, Winston en Thijmen en haar nichtje Meike. En ook zijn er nog twee andere kinderen gedoopt.
Hanneke in de sari en Yue Lin in haar Chinese jurk
Yue Lin is opgedragen door haar grote nicht, Hanneke. Zij is ook geadopteerd. Uit India. Helemaal geweldig dus. Wij wisten al jaren dat we haar zouden gaan vragen als het zo ver is. Maar Hanneke niet. Dat was dus een grote verrassing voor haar toen we haar vroegen. En ze was er helemaal blij mee.
We hebben lang nagedacht hoe we dat nu zouden gaan doen met Yue Lin. Want normaal gesproken worden de kinderen/baby's de kerk binnegedragen ong. 20 minuten nadat de dienst begonnen is. Wij zagen dat niet zo zitten, omdat we dan zeker wisten dat ze helemaal overstuur zou raken als wij weg zouden gaan en zij nog achter moest blijven. Yue Lin is dus wel door Hanneke binnengedragen, maar wel samen met ons de kerk binnen gegaan. Ze heeft bij Erik op schoot gezeten en dat ging gelukkig heel goed.
De dienst was prachtig. De preek bijzonder en toepasselijk. Maar er is ook wel veel als een film aan ons voorbij gegaan. De kerk zat bomvol (1000 mensen) maar daar heb je dan helemaal geen oog voor.
Ik kan ook al mijn handjes vouwen
Toen we bij het doopvont stonden kreeg Yue Lin een prachtige tekst mee uit Efeze 2: "Maar nu, in Christus Jezus, bent u, die voorheen ver af was, door het bloed van Christus dichtbij gekomen. Want Hij is onze vrede" Tijdens de zegen pakte Yue Lin de hand vast van de dominee. Ontroerend was dat.

Na de doop is Yue Lin samen met Hanneke en onze (schoon) zus naar ons huis gegaan. Gelukkig is dat heel goed gegaan en was ze alleen tijdens de wandeling naar huis verdrietig. (want wij zaten nog in de kerk) EĆ©nmaal thuis is ze stil geworden.
Toen wij thuis kwamen zat de kamer vol familie en vrienden. Bijzonder en fijn. En wat is Yue Lin verwend. Dank jullie wel allemaal.
Dit heb ik allemaal gekregen
We kunnen terugkijken op een hele fijne dag. Een dag om nooit te vergeten.

2 opmerkingen:

 1. Van Harte gefeliciteerd met de Doop van Yue Lin.
  Wat een feest!
  Helemaal ontroerend dat jullie geadopteerde nichtje haar de kerk in bracht.
  Ja ik weet hoe dat voelt: jarenlang verlangen om zelf bij het doopvont te staan. En nu was het dan zo ver. Prachtig.
  Onze kinderen zijn ook gedoopt.
  De jongste toen jullie in China waren.

  Voor Yue Lin

  De Heer zal jou bevestigen en schragen
  en op zijn rol waar Hij de volken schrijft
  je tellen als in Israel ingelijfd
  en doen de naam van Sions kindren dragen.

  Psalm 87 ( geref. kerkboek)

  Erik en Jessica: Gods zegen toegewenst bij de opvoeding van Yue Lin en we bidden jullie toe dat ze haar Vader in de hemel mag leren kennen en vertrouwen en dat ze haar doop mag leren verstaan.

  groeten van Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jessica en Erik,
  Wat een zegen, he, als je je kindje gedoopt ziet worden en weten dat je haar mag opvoeden in de wetenschap dat Jezus onze verlosser is! ik bid dat dit ook voor Yue Lin een zekerheid mag worden! Monique

  BeantwoordenVerwijderen