donderdag 25 augustus 2011

Trouwe fans van de Yue Lin weblog

Wat balen of niet dan, dat weblog eruit ligt. Gelukkig is het wel net na onze reis, en niet tijdens de reis geweest. Maar jullie zijn natuurlijk allemaal heel erg nieuwsgierig hoe het hier gaat. Dus dachten we dan doen we maar even een mail met foto’s erbij. Dan zijn jullie ook weer happy.
Vier dagen thuis met Yue Lin
Het is inmiddels zondagavond en we zijn dus al weer vier dagen thuis samen met Yue Lin. En wij zijn echt heel erg gelukkig want het gaat zo goed met ons kleine meisje. Afgelopen woensdag was een hele bijzondere dag. ‘s morgens hebben we rustig aangedaan. Na het ontbijt zijn we onze koffers gaan pakken en we konden het allemaal makkelijk houden. Yue Lin merkte wel dat er wat ging gebeuren want die wilde steeds onze aandacht. Na uitgecheckt te zijn, zijn we met ons allen met een busje naar het vliegveld gebracht. Onze gids Vivian was ook mee. Op het vliegveld moesten we zelf inchecken. En daarna door de douane. Maar eerst hebben we Yue Lin nog een fles gegeven want we hadden warm water mee en dat mag niet door de security. De anderen zijn vast gegaan. Wij kwamen een kwartiertje later. De glimlach van Yue Lin maakte het dat we er zo door waren. Ze had sjans met de douanier. We hebben nog met ons allen een broodje gegeten en toen was het al tijd om aan boord te gaan. Tijdens het wachten bleken er ook nog 7 echtparen van Kind en Toekomst naar huis te gaan. Dus dat zou nog een heel spektakel worden op Schiphol.
Eenmaal in het vliegveld gebeurde er echter helemaal niets. We hebben ruim anderhalf uur in het vliegtuig gezeten zonder maar voor of achteruit te gaan. Mooi balen. Want dan hadden we dus direct al vertraging. Dus nog snel even mijn zus ge-smst. Maar eindelijk om een uur 16.00 uur gingen we dan toch de lucht in. Het geboorteland van je dochter verlaten geeft een vreemd gevoel. Zelf heeft ze er geen weet van maar wij wel natuurlijk. Het voelt wel alsof je iemand wegrukt uit zijn of haar cultuur. Maar aan de andere kant weten we ook dat we haar een leven kunnen geven met meer mogelijkheden en een paar ouders die zielsveel van haar houden.
Yue Lin heeft nergens last van gehad tijdens het opstijgen en was mooi aan het spelen. Na het opstijgen heeft ze een fles gekregen en viel ze al snel daarna bij mij op schoot in slaap. Ze heeft toen een uurtje geslapen. Ze werd mooi op tijd wakker want wij kregen eten. Echt lekker was het trouwens niet. Dat kon wel beter eigenlijk. Na het eten hebben we om beurten Yue Lin een beetje zoet gehouden. Ze zat soms met haar neus in het tv schermpje voor haar. Haar favoriete tekenfilm was er namelijk op. Five goats and the wolf.(of zoiets)Op een gegeven moment was ze hier ook weer zat van en begon ze een beetje te jengelen en is Erik nog met haar een paar keer op en neer gelopen zover als dat dan mogelijk was. Na ongeveer zes uur vliegen kregen we al weer eten. Ik koos voor omelet maar dat viel helemaal verkeerd. Brrr. Ik was er misselijk van en mijn darmen protesteerden direct. Misschien was het ook wel van de spanning. Daarna is Yue Lin weer in slaap gevallen. Dat mocht ook wel want het was al half elf uur ’s avonds Chinese tijd. We hebben haar op haar eigen stoel gelegd tussen ons in en daar heeft ze heerlijk ruim twee en half uur geslapen. Drie kwartier voor de landing hebben we haar wakker moeten maken. Want ze moest nog een fles en een schone broek. En wakker gemaakt worden is natuurlijk is niet leuk. En om kwart voor acht Nederlandse tijd zijn we dus geland op Nederlandse bodem. Ooooh wat spannend begon het toen te worden. Maar in de slurf schoot het niet op want iedereen met een niet europees paspoort werden nog even terzijde gezet. Ze zochten blijkbaar een paar mensen. En eenmaal door de slurf bleek onze buggy nog voorin de slurf te liggen. Die lag er nog niet toen we uit het vliegtuig stapten. Dus toen heb ik snel Yue Lin even omgekleed en mezelf ook. Eindelijk konden we de buggy pakken en op naar de douane. Bleek die meneer weer één of ander papier nodig te hebben om te checken of wij wel echt de ouders van Yue Lin zijn. Dus Erik weer op de kop in de koffer, maar het was al snel gevonden. En daar in de verte zagen we al heel veel mensen achter het glas staan.  Toen naar de bagageband maar ik werd gewenkt door onze familie dat ik toch echt even moest komen. Dus ben ik met Yue Lin daar naar toe gelopen en is Erik achter de koffers aangegaan. Nou dat is wel emotioneel hoor als je al je geliefden achter het glas ziet staan. Met spandoeken en Chinese hoeden en fototoestellen en tranen in de ogen. Yue Lin vond het toen allemaal nog wel best maar ze was wel wat verlegen. Ze kroop tegen me aan van al die aandacht.
Bij de bagageband hebben we afscheid genomen van Pieter, Antoinette, Min, Zhen, Michael, Melissa en Jip. Ondertussen waren wij geloof ik de laatste die nog door de deuren moesten gaan. En toen was het moment daar!!!!! Eindelijk door de deuren met onze prachtige dochter. Oh wat zijn we trots op haar en wat waren we blij dat we weer thuis waren met haar en dat jullie haar mochten zien.
Maar voor Yue Lin was het allemaal TE overweldigend en raakte ze helemaal overstuur door alle omhelzende mensen. Eigenlijk was het wel te verwachten. Ze was ook nog eens uit haar slaap gehaald en dan dit. Erik heeft haar overgenomen en dat maakte haar gelukkig wel wat rustiger. Na iedereen gezoend te hebben zijn we met ons allen naar de bus terug gegaan en naar Harderwijk gegaan waar we in Hotel vd Valk nog weer even uitgestapt zijn en daar hebben we met ons allen nog wat gedronken. Yue Lin was echter weer in slaap gevallen in de bus dus moesten we haar weer wakker maken. En zette ze het weer op een huilen. De drukte kon ze niet meer aan en werd ze eigenlijk een beetje rustig als je met haar in de hal van het hotel ging rondlopen. Na wat gedronken te hebben kregen we diverse cadeaus aangeboden en werd er nog een prachtig lied gezongen door mijn zussen Bertine, Marije en de kinderen. Prachtig was het en zeer ontroerend. De tekst is zo waar!! Wij zijn allemaal zo blij met jou lieve Yue Lin. Het lied maakte Yue Lin rustig en deinde ze zo lief mee op de muziek. Prachtig om te zien. Daar liet ze een stukje van haar zelf zien aan iedereen.
Om kwart voor elf zijn we dan toch echt richting huis gegaan waar we om half twaalf aankwamen. En daar wachtte ons een prachtig versierd huis. Buiten allemaal vlaggetjes, de Chinese vlag uit, allemaal borden met teksten erop. Geweldig allemaal. Jammer dat het al donker was. We zijn met al onze zooi bij de voordeur afgezet en zo konden we saampjes naar binnen. Bedankt lieve mensen voor alles wat jullie gedaan hebben om onze thuiskomst onvergetelijk te maken.
Weer heel bijzonder natuurlijk om dan met je dochter je huis binnen te gaan. We zeiden tegen haar: dit is dan je nieuwe hotel!! Hier blijf je heel lang wonen en gaan we voorlopig niet ergens anders heen.
Ze zat alles rustig in haar op te nemen en maakte al kennis met de prachtige poef die oma gemaakt had. Na een fles hebben we haar naar bed gebracht. Naar haar eigen bedje op haar eigen kamer. Eerst een beetje huilen maar ze viel al vrij snel in slaap. En na een heerlijke douche zijn wij ook naar ons eigen bed gegaan. Er is niets zo fijn als thuiskomen in je eigen huis en dan je eigen douche en je eigen bed te hebben. Om half drie ’s nachts werd Yue Lin helemaal overstuur wakker. Och zo zielig. Erik heeft lang met haar rondgelopen tot ze weer wat rustiger werd en toen is ze bij ons in bed weer in slaap gevallen. Om 4.00 uur werd ze echter weer overstuur wakker en werd ze weer rustig van wat rondlopen. Ze kroop zo lekker tegen je aan. Na een flesje is ze weer bij ons in bed in slaap gevallen en heeft ze geslapen tot 8.00 uur!!!!! Niet te geloven. Eigenlijk was dat voor haar dus tot 14.00 uur ‘s middags Chinese tijd. Maar wij waren er heel erg blij mee.  Hoe de dag verder gegaan is schrijf ik morgen.
Liefs van Erik, Jessica en Yue Lin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten