woensdag 31 augustus 2011

Eén week thuis

Gisteren waren we al weer een week in Nederland Met Yue Lin. Tjonge de tijd vliegt. Maar wat is het iedere dag weer genieten zeg. En wat zijn we ontzettend blij met haar. Het is ’s morgens gewoon een feest om haar uit haar bedje te halen. Van de week lagen we gewoon te wachten tot ze zich zou melden terwijl wij al lang de slaap uit hadden. Grappig hoe je leven dan zo kan veranderen.
En wat doet ze het fantastisch. Alles gaat tot nu toe zo goed met haar. En dat maakt ons ook zo blij natuurlijk. We vinden dat ze in deze afgelopen week al veranderd is. Ze lijkt wel wat gegroeid. Maar we hebben haar nog niet weer gewogen. Met het eten gaat het langzaamaan steeds iets beter. De rijstebloempap is bijna vervangen door bambix, weliswaar wel in een fles, maar dat maakt niet uit. Ze eet  nu toch ook al een paar dagen stukjes brood. We maken er wel een heel feest van, maar goed dat niemand dat ziet. Maar de meeste ouders weten wel wat we bedoelen. Hahaha
Vanmiddag heeft ze banaan geproefd. Nou we kunnen jullie vertellen dat ze er geweldig zuur bij keek. Dus dat moeten we nog even door oefenen.
De wijkverpleegkundige is geweest. Meer voor mama dan voor Yue Lin, maar ook haar conclusie was dat alles goed verloopt. Morgen hebben we een afspraak bij de IND. Al ons huiswerk ligt klaar en nu maar hopen dat alles snel afgehandeld kan worden dan kunnen wij weer verder. Want daarna moet alles naar een advocatenbureau om haar naar Nederlands recht te adopteren.  We gaan niet shoppen bij diverse advocatenbureaus maar gaan naar Koomen en Franken. Zij zijn bekend met adoptieprocedures dus hoeven we weinig uit te leggen. We zullen ze eens bellen volgende week.
Wat doen we zoal overdag? We staan relaxed op. Genieten van speelmomentje op bed en als we in de kleren zijn gaat mama ontbijten. Sinds deze week is Erik weer aan het werk gegaan. Hij werkt echter tot een uur of negen thuis zodat hij Yue Lin nog ziet ‘morgens. En dat vinden de dames heel fijn. Afgelopen week hebben we iedere morgen weer anders ingevuld. We zijn met oma naar de prenetal geweest. Want er moest nog een traphekje bij komen voor de trap naar de zolder. Madame had namelijk de onderst treden al snel gevonden. Verder hebben we gefietst, gewandeld (naar de brievenbus), even bij een vriendin van mama op bezoek en ook gewoon lekker thuis gebleven. Want het weer is er niet echt naar om lekker buiten te zijn. Dus lang leve het komend weekend.
’s Middag komt Erik thuis eten. Yue Lin is rond twaalven echter vaak al wel heel erg moe. En ligt ze meestal rond half één wel in haar bedje. Ze valt vrijwel direct in slaap en wordt meestal rond 15.00 uur / 15.30 uur wakker. Dan probeer ik haar wat fruit te geven. Maar dat is tot nu toe dus nog geen succes. Maar we zetten gewoon door. Waarschijnlijk gaat ze vanzelf we toehappen.
De middagen doen we rustig aan. Ook zijn we ’s middags op de fiets weggeweest, een stukje wandelen en heel even bij m’n schoonzusje op de koffie. Tijdens deze bezoekjes is Yue Lin wel ontspannen. Ze blijft heel dicht bij mama en het liefst op schoot. Wat wij graag zien natuurlijk. Bij mijn schoonzusje is ook een hond maar daar is ze totaal niet bang voor. Ze stapte er zelfs op af en ging er rustig naast zitten. Nou dat is dus wel fijn om te weten. Ook als hij blafte werd ze daar niet koud of warm van.
Als ik ga koken gaat ze in de box, waar ze zich prima kan vermaken. En tijdens het avond eten zit ze gezellig bij ons aan tafel. tijdens deze maaltijden eet ze dus ongeveer een halve boterham op. Na het eten zie je dat ze weer moe begint te worden. Dan wrijft ze in haar oogjes en wordt ze wat stiller. We proberen het wel een klein beetje te rekken om haar wakker te houden, door haar een paar filmpjes te laten zien en daarna begint het avondritueel. Wassen, pyjama aan, fles, nog even spelen en dan naar bed. En dan slaapt ze om een uur of acht.
Hier in huis weet ze al aardig de weg, ze weet heel goed waar ze niet aan mag zitten en dan stiekem toch doen natuurlijk. En ook heeft ze zo haar favoriete plekjes in huis. Het liefst samen met mama op de bank naar buiten kijken en languit op de grond in de keuken en dan lekker in het zonnetje spelen met de schaduw. Boven blijft toch de spiegel de favoriet. En op het grote bed natuurlijk, maar dat mag alleen als wij erbij zijn uiteraard.
Voorlopig houden we het op een wekelijkse update. Dus tot volgende week dan maar weer.
Lieve groeten van Erik, Jessica en Yue Lin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten