zaterdag 27 augustus 2011

Deel twee

Donderdag 25 augustus hebben we genoten van onze eerste dag thuis samen. Lekker alles ontdekken en cadeautjes uitpakken, kaarten lezen, wasjes draaien en ook zijn we ’s morgens naar het gemeentehuis geweest om Yue Lin aan te geven als inwoner van Kampen. Dus voor het eerst in onze auto, voor het eerst in een autostoeltje, voor het eerst in  m’n nieuwe buggy, voor het eerst in mijn kinderstoel. Tjonge wat een nieuwe indrukken toch. Op het gemeentehuis waren we zo klaar maar we kregen een pak met huiswerk mee voor de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst), daar hebben we deze week een afspraak. Nu begint de papierhandel. Het mindere leuke deel van de procedure, maar we doen het graag om Yue Lin onze achternaam te laten dragen. Na het bezoek aan het gemeentehuis hebben we (heel verstandig) boodschappen gedaan in een supermarkt ver van ons huis af. Hahaha, niemand die ons daar kende.
’s Middags heeft Erik, na het middagslaapje van Yue Lin, gefietst met haar. In het nieuwe fietszitje wat we gekregen hebben. Ze was rustig en bekeek alles vanuit haar stoeltje. Ook heeft ze nog kennis gemaakt met verschillende buren. Vandaag hebben we ook de aankomstkaartjes op de bus gedaan. Die lagen al op ons te wachten bij thuiskomst dus nog even de etiketten en postzegels erop en hup op de bus. We hebben veel positieve reacties gehad op het kaartje. Bedankt allemaal, ik heb het met veel plezier gemaakt. Het prachtige gedicht hebben we laten maken door een goede kennis van ons, tevens een ‘vroegere’ meester van Erik.
’s Avonds was moe van alles en ging ze rond half negen naar bed en ze sliep vrijwel direct. ‘s Nachts is ze rond drie uur wakker geworden en na een fles sliep ze zo weer verder tot 8.00 uur.
Thuis hadden we nog steeds niet alles op orde. De koffers waren wel leeg maar de was kon ik maar niet weg krijgen en de strijkbult werd steeds groter. Bah, echt mijn hobby. Dus vrijdag zijn we het huis even ontvlucht en zijn we naar de stad gegaan want er moesten nog wat inkopen gedaan worden. We hebben ook nog pasfoto’s laten maken van Yue Lin naar ‘Nederlandse maatstaven’. Dat was niet heel erg eenvoudig. Mevrouw had er weinig zin in. Maar na vele pogingen is het toch gelukt. (hopen we) ’s Middags heb ik even met Yue Lin gefietst en zijn we even naar mijn moeder gegaan. We moesten terug in de regen en het deerde haar eigenlijk niet echt. Heeft ze meteen kennisgemaakt met echt Hollands weer.
De zaterdag, zondag en maandag hebben we rustig aan gedaan. Alles met de drie R-en. Zoals wij kunnen merken gaat het heel goed met Yue Lin. Ze is ontspannen, weet wie we zijn, reageert op haar naam, ze slaapt goed, gaat rustig in haar bedje liggen, als ze wakker wordt is ze direct vrolijk en lacht ze je met haar lieve lachje toe ’s morgens. Dat maakt je zo blij.
Beneden speelt ze het liefst met een stukje papier of iets wat knispert. Ook zit ze wel graag in de box. Voelt wel vertrouwd denken wij. Hier kan ze zo een dik uur in spelen. Ze vindt muziek leuk en ook met haar zingen doet ze graag. Het liefst moeten we ..tig keer op een dag ‘klap eens in je handjes’ doen. Vanavond klapte ze ineens zelf in haar handen.  En vanmorgen heeft ze ook weer een halve boterham opgegeten.  Fijn om te zien. We zijn de samenstelling van de flesvoeding wat aan het wijzigen. Dit gaat ook aardig goed, maar door alle vezels heeft ze al twee dagen achter elkaar flinke p..p luiers. Weten we ook wat dat is. Hahaha.
Voor de komende dagen staat er nog een bezoek van de wijkverpleegkundige op het programma en vrijdag moeten we met al onze papierhandel naar de IND in Zwolle. Nou ben benieuwd of ik het juist heb ingevuld. En we zullen deze week ook wel een oproep krijgen voor een bezoek aan de kinderarts. Ben benieuwd, maar volgens ons is ze heel erg gezond.
Voor nu stop ik een paar dagen met schrijven. Als fulltime moeder heb je daar geen tijd meer voor. Hahaha. Ben nu druk met andere dingen, maar dat snappen jullie wel neem ik aan.
Liefs van Erik, Jessica en Yue Lin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten