donderdag 8 augustus 2013

Yue Lin dag 2013

Vandaag is het twee jaar geleden dat wij als trotse ouders Yue Lin in onze armen mochten sluiten. Wat zijn de afgelopen twee jaar voorbij gevlogen. Maar ook wel weer begrijpelijk met zo'n lieve, kleine, ondernemende, ondeugende meid in huis. Wat een blijheid heeft het ons gebracht. We zijn zo trots op haar. Als we zien hoe ze als een angstig klein meisje bij ons kwam en hoe ze nu in het leven staat. Het is er één met pit en we hebben er soms de handen vol aan, maar aan de andere kant zal ze met haar karakter ook ver komen in deze grote wereld. Want ze weet heel duidelijk wat ze wel en niet wil.

De laatste maanden kletst ze ons de oren van het hoofd en zien we haar woordenschat steeds meer groeien. Ook horen we meer en meer onszelf praten. Het is echt een kleine papegaai. Dus wij moeten goed opletten wat we zeggen en hoe we het zeggen anders worden we weer met onze eigen woorden teruggepakt.

We hebben in de afgelopen twee jaar duizenden foto's van haar gemaakt en het blijft toch echt een prachtig iets om op de foto te zetten. Ik kan het al bijna niet meer bijhouden met de fotoboeken. Ook hebben we er weer uren aan filmmateriaal bij gekregen. Dus we weten wel weer wat we moeten doen in de avonduren.

Yue Lin krijgt er een broertje bij en dat lijkt ze meer en meer te gaan beseffen. Ook al kan ze natuurlijk nog compleet niet invoelen hoe dat nu echt zal zijn. Maar ze ziet wel dingen veranderen in huis. Ze is inmiddels zelf weer veranderd van bed. Ze ligt nu in een echt groot mensenbed. Je vindt haar bijna niet weer in dat grote bed. Maar nu kunnen papa of mama er wel makkelijker bij in liggen.
Ook is het kamertje naast de hare leeg gehaald en staat daar inmiddels 'haar' ledikant en commode. Het is goed dat het daar al staat dan kan ze een klein beetje zien wat het zal gaan betekenen straks. We hebben het dagelijks over Kai en ze vindt het de normaalste zaak van de wereld. Ze zegt ook regelmatig dat ze naar China toe wil.

Zelf is Yue Lin in haar gedrag bezig met het terug gaan naar baby zijn. Wat de oorzaak is weten we niet goed maar het is wel versterkt nadat we het meer en meer over  Kai hebben en we ook foto's van hem hebben. Ze wil graag gedragen worden als een baby, toegezongen worden met 'slaap kindje slaap' ze kruipt weer over de vloer, (doet dit na van filmpjes van haar zelf), wil geholpen worden met het eten etc. etc. Nu laten wij het maar lekker gebeuren en doen we vrolijk met haar mee. Ze geniet er zo van. Het gaat vast weer over. Inhalen maar lieve meid! Alles wat je gemist hebt.

Yue Lin is nog niet zindelijk. Mama is er niet druk mee momenteel en Yue Lin al helemaal niet. Het is inmiddels drie keer geprobeerd. Maar steeds tevergeefs. Ze lijkt het zelfs eng te vinden om te plassen zonder luier om. We wachten nog maar even af en dan gaan we het t.z.t. weer eens proberen.

En zo kunnen we nog veel meer over Yue Lin vertellen maar we laten het eerst maar weer even hier bij.


1 opmerking:

  1. ach...... wat een lief en schattig nichtje zo zie je maar dat ze in 2 jaar veel kunnen veranderen

    liefs lisa

    BeantwoordenVerwijderen