woensdag 27 maart 2013

Naar het ziekenhuis...

Vandaag was de dag dat Yue Lin opgenomen moest worden voor het plaatsen van buisjes in haar trommelvliezen en het verwijderen van haar neusamandelen. Dus een spannende dag voor ons drieën.
Gisteren ben ik eigenlijk begonnen met voorbereiden voor vandaag. En ze heeft het goed opgepakt. We hebben you tube filmpjes gekeken van kinderen die naar het ziekenhuis moesten. En samen de tas ingepakt. We moesten vanmorgen al om 8 uur in het ziekenhuis zijn en ze moest nuchter blijven. Gelukkig heeft ze het er niet veel over gehad, over eten en drinken. We waren mooi op tijd in het ziekenhuis maar moesten nog een tijdje wachten totdat we met nog vier andere kinderen opgehaald worden door de verpleegkundige. Eerst was er een groepsvoorlichting aan de hand van foto's. En toen de verpleegkundige het kapje voor de narcose liet zien wilde Yue Lin dat wel even proberen. Onze stoere meid.

Toen mochten we het bedje opzoeken en waren er nog enkele controles. Temperaturen en ze kreeg twee zetpillen. Daarna met de vier andere kindjes naar de speelkamer om daar te wachten tot we aan de beurt waren. Yue Lin heeft daar mooi gespeeld. Om 9.45 uur was het dan zover. Mama mocht mee naar de operatiekamer en daar begon ze het toch wel eng te vinden en riep ze keihard: naar papa toe! Ze mocht bij mama op schoot terwijl ze de narcose kreeg toegediend d.m.v een kapje. Ze was al snel onder zeil, maar om je kind zo weg te zien glijden in een slaap is minder leuk. Ik heb haar op de behandeltafel gelegd en toen mochten we wachten in de uitslaapkamer. Na ong. 10 minuten was het al klaar en kwam ze op haar bedje weer terug. En na een paar minuten werd ze wakker. Tja en dat was natuurlijk niet leuk wakker worden. Toen was ze toch echt wel overstuur en dat heeft ook wel een half uurtje geduurd. Maar met een paar filmpjes konden we haar uiteindelijk toch kalmeren. En een waterijsje heeft ook veel goed gemaakt. Langzaam kreeg ze steeds meer praatjes en mochten we rond half twaalf naar huis.
In de auto had ze al weer het hoogste woord en was ze al weer flink aan het zingen. Thuis waren er cadeautjes en heeft ze ook al weer lekker gegeten en goed gedronken. Vanmiddag heeft ze nog weer lekker geslapen in haar eigen bed. En toen kwamen er nog twee tantes met de neefjes en nichtjes op ziekenbezoek. Nou toen was alles weer over en heeft ze heerlijk gespeeld.
Dus al met al is het goed verlopen en hopen we ook dat het goed resultaat mag hebben. Volgens de KNO arts was het wel nodig dus...

En als klap op de vuurpijl heeft ze vanavond voor het eerst ook nog op het potje geplast. Wij helemaal blij, maar zelf was ze er niet bepaald van onder de indruk. Nou we gaan nu maar doorpakken. Dan hebben we dat ook weer gehad.

















1 opmerking:

  1. Super knap gedaan Yue Lin, wat ben je toch een stoere meid.

    Een herkenbaar verhaal, want bij MaJin zijn zowel de neusamandelen als de keelamandelen verwijderd. Dit laatste was toch wel een stuk heftiger dan de neus. Laten we hopen dat dit Yue Lin bespaard blijft.

    Lieve groetjes van,
    Marlou

    BeantwoordenVerwijderen