zaterdag 31 december 2011

Terugblikken en Vooruitkijken

Het is de laatste dag van het jaar 2011. Wat een bijzonder jaar is het geweest. Eén om nooit meer te vergeten. In het begin van het jaar wast het allemaal nog onzeker wanneer we dan eindelijk een voorstel zouden kunnen verwachten, maar in mei werd het toch duidelijk dat we in juni ons voorstel zouden krijgen. Op 30 mei zijn de voorstellen in Nederland aangekomen en wij waren de gelukkigen dat we op woensdag 1 juni al gebeld werden met het voorstel van ons prachtige meisje Yue Lin.

Na negen weken mochten we dan eindelijk 4 augustus afreizen naar China waar we haar op 8 augustus in onze armen mochten sluiten. Wat een fantastische dag was dat. Een dag waarop al onze gevoelens en emoties door elkaar gehusseld werden. Maar waar vooral ineens onze vader en moeder gevoelens boven kwamen drijven. Wat een liefde voelen we voor onze dochter. Dit gaat zo diep dat het met geen pen te beschrijven is.


Op 24 augustus kwamen we met ons drietjes thuis en we hebben een geweldig ontvangst gehad door onze familie en vrienden. Daarna begon ons nieuwe leven. Als gezinnetje. Ik, Jessica, voor ruim zes maanden fulltime thuis en Erik is een supervader. Hij komt iedere middag thuis eten en daar kijkt Yue Lin iedere middag weer naar uit als papa thuis komt. Het heeft een paar weken geduurd voordat we allemaal onze draai gevonden hadden, maar nu loopt alles op rolletjes en draait het al ruim vier maanden om rust, regelmaat en reinheid.

Onze eerste kerst met zijn drietjes was heel fijn samen met onze familie. En nu samen het nieuwe jaar in. Het jaar 2012. Er zal weer veel veranderen voor ons allen. De komende maanden gaan we 'wennen' met Yue Lin op de kinderopvang en in maart zal ik, Jessica, weer aan het werk gaan op de maandag, woensdagmorgen en vrijdag. Op maandag zal Erik bij Yue Lin thuis blijven en de andere dagen zal Yue Lin dus naar de kinderopvang gaan. We zijn zo benieuwd hoe dat zal gaan. We zijn nu nog nooit echt uit haar buurt geweest. Er was altijd één van ons in bij haar. Als één van ons weggaat heeft ze daar trouwens geen moeite mee. Ze zwaait dan uitbundig of verlaat haar spel niet. Dus dit wordt vervolgd.
In februari gaan we nog heerlijk samen een weekend weg naar Limburg. Daar kijken we naar uit.

Yue Lin doet het echt fantastisch. Ze is onze ogen goed gehecht aan ons. Ze vertrouwt ons. Ze knuffelt graag, laat zich troosten, kruipt lekker tegen je aan, houdt van zingen, dansen. Ze slaapt heel goed, eet goed en groeit als kool. We weten dat het hechtingsproces altijd door gaat maar we zijn op de goede weg samen.

Het jaar 2011. Een jaar vol zegeningen. Wat zijn we God dankbaar voor alles wat Hij ons geeft. Iedere dag weer. Maar er waren ook verdrietige momenten in ons leven en in onze omgeving. (overlijden, zorgen, ziekte) Dat zal ook altijd in onze gedachten blijven. Maar nu kijken we weer vooruit. Op naar het jaar 2012.

Wij wensen iedereen een gezegend en voorspoedig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten